Aiheesta on olemassa nykyään muutamia julkaisuja, joiden perusteella mitoitus on mahdollista. Näistä  ”virallisin” on ympäristöministeriön julkaisema Painovoimaisen ilmanvaihdon opas (2018). Tässä on johdannon lisäksi sivulla 9 joukko taulukoita, joidenkn mukana voi arvioida kanavakokoja ja niiden ilmankuljetuskykyä. Tässä on myös ohjeita siitä, miten  järjestelmän hyväsyttäminen raennusvalvonnassa tulee suorittaa.

Toinen julkaisu on Museoviraston korjauskortti ( 44 sivua)  Painovoimainen ilmanvaihto, käyttö- ja huolto-ohje. Nimestään huolimatta se on käytännössä rakennushistoriallinen selvitys painovoimaisen ilmanvaihdon kehittymisestä. Lopussa on myös varsin painavia käsityksiä eräiden  sodan jälkeisten  järjestelmäratkaisujen toimivuudesta. Nämä kannattaa lukea rinnan edellisen oppaan kanssa.

Kolmas aiheesta olemassa oleva löytämäni  julkaisu on RIL:n käsikirja 52, nimeltään Asuinrakennusten ilmanvaihtonormit LIVI-1966. Nimensä mukaisesti tämä on vuodelta 1966. Tässä on hormien mittoja eri huonetyypeille ja muuta aiheeseen liittyvää ohjeistusta. Tämä on ainoa muu asiaan liittyvä julkaisu, joka minulla on tullut vastaan suunnittelu-urani aikana.

Kaksi ensimmäistä löytyy netistä, kolmatta julkaisua ei enää ole saatavilla kuin ehkä antikvariaateissa.